Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

onsdag 30. november 2016

London dag tre...

Dag tre, hjemreisedagen...


Vi bodde på Park International på Cromwel road i
Kensington. Jeg har bodd der flere ganger og synes
det er en perfekt beliggenhet. Fint, stille og rolig
område og uansett hvor man bor i London må man
bevege seg rundt i byen med undergrunnen, buss
eller drosje.


Park International ligger tre minutters gange fra
Gloucester road stasjon. Her er forbindelse med både
grønn, gul og blå linjer og derfor kommer man seg enkelt
rundt i byen uten å måtte bytte så mye. Og ikke minst,
den blå Piccadilly line går til Heathrow og derfor super-
enkelt å komme seg til og fra flyplassen kjapt, enkelt og
billig uten å bytte noe sted.

Det er også gåavstand til Harrods, museer, Kensington
Gardens/Hyde park, shopping i Kensington High street
osv.

Vi er vel hjemme igjen og nå er det bare å vente på en
uungåelig melding fra MasterCard...ha,ha,ha. Etter
den søte kløe kommer som kjent den sure svie.



London dag to...

Dag to startet i Kings Road, en gate som anbefales.
Det fine strøket i Chelsea.
Der besøkte vi Lululemon som er et kanadisk treningstøymerke som
blant annet har mye dine yogaklær..


Vi besøkte også Fortnum & Mason som fristet med den
ene godbiten etter den andre...


Se på dette her....Jeg lurer jo på hvem som kjøper
alt dette. Det er jo mengder av godsaker...


Skrekk og gru. Jeg kjøpte heldigvis ikke noe...


...men det blei te, bobler, scones og kaker i dag
også.....Love it!


Vi avsluttet kvelden med musikalen The bodyguard,
som var veldig bra. Den flotte musikken som vi kjenner
så godt fra Whitney Huston...

mandag 28. november 2016

London dag en...

Som seg hør og bør...


Litt forfriskende bobler på hotellrommet før vi tar
oss ut i byen...


Afternoon Tea på Herrods....



og byen er julepyntet....


søndag 27. november 2016

Dørkrans...

Dørkransen vår har pyntet seg med lilla sløyfe i dag...


I år går jeg for at "det enkle er ofte det beste" når det
gjelder advent og jul.

For første gang siden 1980 har jeg ikke satt frem advents-
lys som skal tennes søndagene fremover. Så får jeg se om
det varer helt frem til jul.

Jeg skal nemlig noen dager til London med en venninne i
morgen og hvem vet hva som blir med hjem i kofferten
etter en slik tur. Sett i lys av tidligere erfaringer, så er det nok
like god plass i kofferten begge veier.

God adventssøndag til deg!

fredag 25. november 2016

Fredag...

Jeg er på jobb...
og medbragt middag hjemmefra inntas i hotellsengen...

Føste episode Gilmore Girls venter før lyset slukkes. Snurr film!

Åååååå, nei!!! Det trådløse nettet her er så tregt at det er ikke mulig
å se film. Da får det bli bok fra eBokBib i steden, men det er litt
nedtur når jeg hele dagen har sett frem til å møte Gilmore jentene i
kveld.

torsdag 24. november 2016

Puuuhh...

Nå er jeg ferdig med årets kurs og det kjennes ikke
mindre enn vidunderlig ut. Det er så godt å gå ut
derfra og vite at det er et helt år til neste gang, men
av erfaring vet jeg at jeg plutselig er der igjen. Et år
går jo så uendelig fort...


Uansett...jeg hadde så godt tid før jeg skulle dra hjem fra
OSL og jeg tok meg en liten tur for å se på den nye Pir C
som nettopp er åpnet. Det så veldig fint og luftig ut der. I
alle fall i dag da det ikke var fylt opp med passasjerer.


Ellers så ser det som det rigges for et stort nytt parfymeri
rett innenfor sikkerhetskontrollen. Sjekk de kule metall-
trærne som er stativ for spotlights.

Jeg tror dette blir veldig bra når det er ferdig. Byggearbeid
og endringer har jo foregått i en evighet nå på OSL.

onsdag 23. november 2016

Fridagene går så fort...

I morgen er på jobb igjen. Ikke ut og fly, men på det
årlige kurset der vi oppfriskes på førstehjelp, evakuering,
brannslukking og andre uforutsette ting som kan skje
mens vi er ute og flyr...


Jeg har tatt diverse nettbaserte eksamener og kurs som
må dokumentets er bestått. Heldigvis så har jeg vært ferdig
med dem en god stund nå. Nå er det bare å grue seg for
resten, for dette er ikke gøy.


tirsdag 22. november 2016

Daddelkake...

Nå nærmer julen seg med stormskritt og her kommer
en kake jeg serverte til kaffen i går da jeg hadde mine
kollegaer på lunch.

Min mor lagde ofte denne til jul da jeg var barn. På den
tiden fantes dadler og valnøtter kun rundt juletider etter
hva jeg kan huske.


Denne er grei å bake og ha liggende i fryseren og
så dekker du den med pisket krem rett før servering.

1,5 kopp hakkede dadler
1,5 kopp valnøtter
1 kopp sukker
2 egg
3 ss kaldt vann
3,5 ss hvetemel
1 toppet ts bakepulver
1 toppet ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, tilsett vann og
sikte i det tørre. Tilsett så hakkede nøtter og dadler.
Jeg bruker en ballongvisp for å beholde mest mulig
luft når jeg tilsetter ting i eggedosisen.

24 cm form og stekes på nederste rille på 180 grader
til den slipper kanten eller til du ser den er ferdig.
Dette er som et sukkerbrød tilsatt vann,nøtter og dadler.


mandag 21. november 2016

Jeg er takknemlig...

...for å ha de fineste kollegane...


...som overøste meg med blomster og fine gaver da
de var til lunch her hos meg i dag..

Jeg hadde laget en buffé på kjøkkenet og på den stod
det pastasalat, grønn salat, kyllingvinger, laks, dahl,
kyllinggryte med mangochutney og aperikoser,
ovnsbakte rotgrønnsaker med pistasjvinagrette, brød,
smør og aioli. Til slutt kaffe og kaker.

Så kjekt å møte mine fine kollegaer i en helt annen setting
enn på jobben i uniform.

søndag 20. november 2016

Forberedelser...

Dagen i dag går for det meste til forberedelse av
en lunch jeg har invitert til i morgen...


Jeg har invitert alle kollegaene mine med base i
Stavanger. Noen jobber, noen har ferie og andre har
andre planer. Vi blir 20 og nå er bordene dekket og stuen
ommøblert.

Jeg bruker ofte trollhassel og kongler til bordpynt og
kanskje på tide å finne på noe nytt, men det får bli ved
neste anledning.

lørdag 19. november 2016

Husmoren slår til på en lørdag...

I dag har jeg syltet rødbeter og gresskar. Nam..

I tillegg har jeg Signe på overnatting. Hun kom heldigvis
da jeg nesten var ferdig og vi kunne leke, danse litt og
kose oss før leggetid..


Det er jo enklere å kjøpe rødbeter, men det er jo så gøy
å lage selv også. Ikke er det vanskelig heller...

Jeg kokte to kilo hele rødbeter til de var passe møre,
men med god tyggemotstand. Jeg skrellet dem og
skar dem opp mens de var varme.

Jeg kokte lake av 6 dl 7% eddik, 800g sukker og 7g
karve og ga de oppskårne rødbetene et oppkok i
laken før jeg fylte dem på glass..

Nå er jeg spent på å prøve dem, for dette har jeg aldri
laget før. Oppskriften på gresskarene finner du HER

fredag 18. november 2016

Hei fredag...

..og jeg gleder meg faktisk til neste fredag også...


Da kommer fire helt nye episoder av Gilmore Girls på Netflix..

Jeg husker så godt yngstedatteren og jeg satt i sofaen og fulgte
disse to på TV for ti år siden og nå er de her igjen...

torsdag 17. november 2016

Min arbeidsdag...

Mine arbeidsdager kan være veldig varierende og de kan
vare fra tre -fire timer og opp til 13, og noen ganger 14 timer.


Pauser har vi også. Også de i varierende lengde. De kan
vare fra 1 time og 35 min. og noen ganger opp til flere timer.
I dag er det 3 timer og 15 min. her i dette crewrommet i Bergen.

Pausen regnes fra flyet lander og til vi har avgang igjen. Da er
det akkurat 30-40 min igjen til å få kjøpt seg mat og spist når
pausen vår er på 1,35 time. Vi må være i flyet 30-35min før
avgang.

Med pause på 3 timer blir det jo tid til et blogginnlegg.





onsdag 16. november 2016

Viktoria...

Fikk du med deg første episode på NRK1 på søndag?


Det gjorde ikke jeg....

Vi fikk besøk av venner som stakk innom en liten kveldsvisitt.
Det var så hyggelig og det er ikke så ofte at noen bare stikker
innom lenger. Synd egentlig, for det er så utrolig kjekt.
Vi er ikke gode på det vi heller, så kanskje må vi begynne
med oss selv.

I alle fall. Nå har jeg fått sett første episode på NRK nett-TV
og gleder meg allerede til fortsettelsen. Jeg måtte lese litt
om Dronning Viktoria på Wikipedia etterpå. Med litt mer
kunnskap om den flotte og modige unge frøkenen, gleder
jeg meg enda mer...

tirsdag 15. november 2016

Ingrid Winthers makeløse mismot...

Romanen lånte jeg på biblioteket og deres app
eBokBib...


Underholdene roman, men kjenner jeg blir nesten
irritert på Ingrid som virker lettere nevrotisk, kaotisk,
angstfylt og ustrukturert...

Sikkert fordi hovedpersonen og jeg er uendelig ulike.
Jeg kjenner meg ikke igjen i noen av hennes karaktertrekk
og situasjon, men navnet har vi felles....

søndag 13. november 2016

Julegaver...

Jeg har begynt å tenke litt på årets julegaver og noen er
kjøpt allerede.

I formiddag har jeg sett på barnekofferter. De finnes i
et utall varianter og det må jo være kjekt å ha sin egen
koffert når man skal på overnatting tenker jeg...


Det er ikke enkelt dette, men jeg har jo mine favoritter.

Eller kanskje jeg finner på noe helt annet til Gullene mine...

lørdag 12. november 2016

Hei på deg, lørdagskveld...

Jeg skal passe godt på denne helgen siden det er siste frihelg før jul. Neste gang jeg skal ha en hel frihelg er vi kommet til julaften...


Apropos jul...jeg liker virkelig godt disse juletrærne... Dette høye her...


...og dette litt lavere.

Tror jeg må kjøpe et par stykker over helgen (Som om vi ikke har nok julepynt fra før)

torsdag 10. november 2016

Ønskeliste...

Nå er det tid for å lage ønskeliste til jul igjen og tenke
igjennom hva vi ønsker og håper skal ligge i sekken...


Har du lyst å strikke en slik sekk finner du den HER... Jeg har ikke strikket den, men derimot har
jeg stjålet bildet...


Jeg samler på Skaugumbestikk og ønsker meg teskjeer,
dessertskjeer og kakegafler...


Jeg ønsker meg øredobber fra Ole Lynggaard...


Jakken Falketind fra Norrøna står på listen. Som dere vet er
jeg ikke så stor og derfor må jeg bruke juniorstørrelse og det er jo
bare fint....


Ja så fint at da kan jeg ønske meg denne sjøgrønne dunjakken
i tillegg. Den er så fin til å ha under skalljakken. Prismessig får
man nesten begge deler for det Falketindjakken koster i voksen
størrelse...

Det må vel være en god deal og argument for å si "ja takk,
begge deler".



Eller kanskje i oransje farge....



Jeg trenger nye tursko på hytta og da er disse fra Viking
sommerlige og fine i fargen. Her hjemme har jeg dem i blå
og jeg er så fornøyd. De har GoreTex membran som er et
must for meg..


Jeg bruker ikke kontanter og derfor har jeg ikke bruk
for lommeboken min lenger. En kjekk kortholder av
noe slag er også på listen... Denne fant jeg HER



Jeg har lyst på en ny hverdagshåndveske. En enkel og lett
til å henge på skulderen. Denne i skinn fra italienske Furla
synes jeg var fin. Jeg kunne også godt tenke meg en i PVC
som jeg antar tåler fuktighet bedre enn skinn..

Dette er hva som står på min ønskeliste så langt.

onsdag 9. november 2016

Hallo dagenderpåonsdag..

Ja, for det er vel dagen derpå for de fleste nordmenn
og mange ellers i verden. For hvem hadde ventet
dette?


Jeg har trodd det kunne være mulig. "Kan britene stemme
seg ut av EU, kan amerikanerene stemme seg til Trump
som president", har jeg sagt til Mannen flere ganger.
Senest da vi la oss i går kveld.

Nå er det bare å krysse fingrene og håpe han gjør det bedre
enn vi frykter og at verden blir et bedre sted for flere.

Han kan tross alt ikke gjøre som han vil, selv om han er
President of The United States of America.

tirsdag 8. november 2016

Nylaget lasagne...

Lasagne står på menyen til Elens 3 årsdag i dag...


Jeg har laget denne hjemme og frakter den med meg.
Det er enklere for meg enn å lage middag med to små
rundt meg.

Er litt utav trening med det kjenner jeg. Særlig er Signe
veldig "klengete" og vi ha all oppmerksomhet når hun
kommer hjem fra barnehagen.

Når jeg lager lasagne steker jeg kjøttdeig, hvitløk, raspede
gulrøtter, salt, pepper og provencekrydder og tilsetter så
tomatpuré og litt ketsjup.

Ostesaus lager jeg av smør, mel, h-melk, hvitløk, salt,
pepper og revet ost.

Dette legger jeg lagvis i formen men pastaplater mellom
hvert lag. Denne lasagnen har tre lag. Øverst har jeg
pastaplater, ostesaus og revet ost. Jeg starter også med
et lag pastaplater i bunn av formen.

Jeg steker den midt i ovnen på 180 grader varmluft i
40-45 min.

mandag 7. november 2016

En fin mandag..

..som startet med en god yogatime på mitt lokale
yogastudio. Morgenyoga er veldig god start på
dagen for meg i alle fall...


Etter lunch testet Mannen og jeg ut den nye kaffebaren,
UnnDeg, som er åpnet her i nærmiljøet..


Et nytt antrekk til Elen har jeg også kjøpt i dag. Hun blir 3 år i
morgen og skal få dette sammen med noen leker.


Disse fine skoene har jeg også lyst å kjøpe til antrekket,
men det må bli på nettbutikken til Zara i så fall..

søndag 6. november 2016

Søndag...

Vi har vært på Stavanger kunstmuseum...


og sett gammel fotokunst av Waldemar Eide..



..fra den gang fotoapparatene så slik ut...


Vi så også på kunstverk av Per Dypvig.


Her er et fyldigere alternativ...


Vi endte opp med å spise søndagsbuffet på Ølberg og
utsikten er i alle fall upåklagelig. Vi var ikke helt forberedt
på julebuffe, men den var delikat, enkel og smakfull..


En god tur ut i naturen før solnedgang fikk vi også med oss
denne flotte dagen.


Nå nytes søndagskvelden hjemme mens vi venter på
siste episode av Nobel...

Håper du også har hatt en fin søndag.

lørdag 5. november 2016

Ny duk...

...eller rettere, duker i flertall...


Duken på bordet er ingen tradisjonell duk. Det er nemlig
kobberfarget skai og den er genial. Jeg syntes den
var så fin at jeg kjøpte like godt en perlemorfarget også
som passer til bordet når klaffen er satt på.

Ingen vasking, ingen stryking, søl tørkes av med klut og
den er tykk, myk og delikat.

Jeg fikk mye ros for duken da vi hadde middagsgjester
og prøvde den ut for første gang.

fredag 4. november 2016

Fredagskveld...

Vi passer barnebarna, de sover og freden har senket seg...


Litt enkel tapas på menyen....