Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

søndag 25. desember 2016

Julaften...

Den koseligste dagen i julen, men kan også være litt
travel synes jeg..


Barn og barnebarn spiste julegrøt hos oss ved lunch-
tider og såklart hadde vi mandel i grøten. Hvem som
fikk mandelen er vel ingen overraskelse akkurat, ha,ha.
Elen så klart, og hun var i fyr og flamme over funnet.


Annenhver jul en Mannen og jeg alene på julaften. Det er
så fint, stille og rolig, men selvfølgelig kjekkere de gangene
vi er sammen med barn og barnebarn.

Vi bruker å nyte lite glass portvin mens svineribba stekes,
stearinlysene er tent og julemusikken strømmer ut i en
høytidsstemt stue.


Som dere ser er bordet dekket med høye glass. Vi
drikker alltid Champagne til svineribben. Kanskje litt
utradisjonelt, men veldig godt. Det anbefales.

I dag kommer barn og barnebarn til middag, så nå er
det bare å brette opp ermene og sette i gang med
forberedelser for å stelle i stand et selskap som
forhåpentligvis gir fine juleminner.

3 kommentarer:

  1. Riktig god jul fru Tunheim. Det er godt med champagne til det meste synes jeg ;)høhø... jeg drakk faktisk prosecco på julebord for et par uker siden og det var kjempegodt til ribben. Normalt er det juleøl, men det var absolutt bra.

    Så koselig at lille Elen fikk mandel, det var nok moro ja :) Hyggelig tradisjon!

    Ønsker deg en fortsatt god jul og masse koselige stunder!

    :)

    SvarSlett
  2. Enig! Julaften er koselig og travel :) Takk for tips til musserende til svineribba. Ikke prøvet før. Ribba tar vi i dag. Pinnekjøtt er vår julaftensmeny. Det smakte utmerket med øl og akevitt.
    Fortsatt god jul, Ingrid.

    SvarSlett
  3. Hørte nettopp på radio at det kunne anbefales!
    Hilsen Tove

    SvarSlett