Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

torsdag 31. desember 2015

Tusen takk...

Tusen, tusen takk til alle dere kjære 2-300 lesere som
nesten daglig besøker meg og min lille verden her på
bloggen.

Jeg er ydmyk og takknemlig over at dere finner glede i
mine nesten daglige små oppdateringer om mitt trivielle
hverdagsliv..



Det blir en stille feiring her hos oss med kun Mannen og meg
rundt bordet med pinnekjøtt på menyen og jeg skal på jobb
i morgen tidlig og bli borte i tre dager. Våre venner, som vi
har feiret med de siste årene, skal besøke sin datter som er
nyinnflyttet i en annen by.

Vi har panoramautsikt fra vårt hus til det flotte kommunale
fyrverkeriet, og det på første benk så nå håper jeg bare regnet
og stormen gir seg før midnatt..

Jeg ønsker dere alle et godt og fredelig nytt år!







Blogglistenhits

onsdag 30. desember 2015

Middagsrester etter jul i kjøleskapet?

Kanskje har du også lyst å spise noe sunt og godt til
restene etter julemiddagene eller koldtbordet?

Da anbefaler jeg ovnsbakte rotgrønnsaker med cottage
cheese og pistasjvinagrette...


Polkabete, gulbete, hvitbete, pastinakk, persillerot, gulrot,
olivenolje og maldonsalt...

Skjæres i litt store biter og stekes på 180 grader, varmluft
bruker jeg, og rør litt i grønnsakene underveis....


Da dette var litt avkjølt tilsatte jeg cottage cheese, persille
og pistasjvinagrette ....

I alle fall så er dette en fin rett til en tapasbuffet eller
som tilbehør til middagen. Jeg smakte dette på Ostehuset
i Stavanger og blei så begeistret at jeg måtte prøve og lage
noe lignende.

Vi spiste grønnsakene sammen med restene av julens
bayonneskinke og vi hadde bare en liten rømmeklatt til.

Bon appetitt!





Blogglistenhits


tirsdag 29. desember 2015

Julepynt....

Nå er tiden inne for å planlegge neste års julepynt.
Årets pynt selges nå mange steder til sterkt redusert
pris...



Jeg har kjøpt litt nytt for å erstatte noen av de eldste
og kjipeste julekulene. Vi har ikke så mange ting på
treet som har noen særlig affeksjonsverdi, hverken for
oss eller barna.




Blogglistenhits



mandag 28. desember 2015

Frøken Frimans krig...

Nå er det tid for svensk TV-serie på NRK...


Frøken Friman kjemper for kvinners stemmerett denne
gangen...

DD95661C-BD80-466D-9B807850BC1BD199-062572F2-4BB1-42ED-8367C41A11C4F65D

Romjulsglede...

En liten bytur med Mannen...



og en herlig kopp svart kaffe...

Helligdager er nydelige, men hverdagene er de beste i lengden.


Sendt fra min iPhone...

søndag 27. desember 2015

Jul i vår stue....

Vi har ikke så mye julepynt. Jeg er av typen som
liker uttrykket "Less is more"....


Favoritten min blant julepynt er kranser. Over peisen henger
en laget av kvister og med rød sløyfe på...


Ved vinduet har vi en krans laget av kongler og med kvister
innimellom. I vinduet står to trær i potte laget av "snødekte"
kongler sammen med litt annen julestasj...


I år måtte vi ommøblere litt. Først og fremst fordi juletreet
var akkurat litt for høyt og jeg ville ikke klippe av mer. Høye
juletrær er et "må ha" for meg. For det andre skulle vi ha en
så stor julelunsj at treet måtte flyttes på andre juledag uansett,
for å få dekket bord til alle...


Vårt tre er pyntet i hvitt og gull, noe jeg er veldig godt
fornøyd med. Det gir et rolig uttrykk og er så fint på
kvelden synes jeg.....men klart, alle juletrær er finest
på kvelden.

Utenom dette har vi en adventsstjerne i et vindu i stuen og
en i loftstuen. Gangen og biblioteket har minimalt med jule-
pynt. Lyslyktene er pyntet med kongler, nøtter og
tørkede appelsinskiver.

Vi har jo forskjellig stil og smak alle mann og det viktigste
er å lage julen slik som man selv og familien trives best med.

lørdag 26. desember 2015

Vel blåst....

Vi hadde julelunch for 30 store og små i dag og
nå er huset ryddet...Puuuhhh!...oppvaskmaskinen er i
full sving og vaskemaskinen med hvite duker likeså...



Bordet blei enkelt dekket med hyssing rundt bestikket
og en navnelapp festet i hyssingen. Vi serverte en buffé
uten tradisjonell julemat. Pulled beef, coleslaw, marinerte
scampi, pastasalat, kyllingvinger, oster, ovnsbakte rotgrønn-
saker og diverse tilbehør..

Det var gøy å se hvordan barna koste seg. Elen, hun blei
litt satt ut i starten da hun måtte dele både meg og huset
med de andre barna. De kledde seg ut med gamle kjoler,
hatter, sko og smykker og løp frem og tilbake i loftstuen.

Vi hadde også aktiviteter for de voksne. En av dem var, før
de kom, å tenke ut noe om seg selv og som skulle fremføres
i plenum. Resten av gjengen skulle så finne ut om påstanden
var fleip eller fakta.

Skikkelig gøy å møtes hele familien på den måten med
tre generasjoner samlet.

Håper din andre juledag også har vært fin. Nå venter vi
spent på finalen i Downton Abbey.

fredag 25. desember 2015

God første juledag...


Jeg hadde ikke planlagt borddekkingen til jule-
middagen i går......eller mer riktig...planen var å bare
finne noe å pynte bordet med mens jeg dekket til seks
personer....


Kreativiteten var ikke på topp og dette er hva jeg kom
opp med....


Hjerter og bånd i sølv rundt en lyslykt og de samme
sølvhjertene i hvit/sølv sløyfe rundt servietten...

Med så enkel bordpynt blei det god plass til middags-
fatene på bordet.

Apropos middag....vi hadde svineribbe med surkål og
rosenkål og drikker champagne til. Det er veldig godt
til svineribbe altså.

Ribben blei den første timen stekt på rist og fettet skulle
dryppe ned på langpannen som var under. Problemet var
at fettet dryppet på utsiden og la seg i bunn av stekeovnen
som igjen førte til en enorm stekeos. Hjelpes...hele huset
stinket og det måtte luftes og luftes før jeg til slutt fikk lagt
ribben over i langpannen og tørket opp fettet i stekeovn-
bunnen... Nå står ovnen på full pyrolyse for å få renset bort
sølet.

Dagen i dag er satt av til full avslapping før kvelden fylles
med klargjøring til julelunch for 30 personer i morgen.

Håper du har en fin første juledag


torsdag 24. desember 2015

Elektronisk julekort til deg...

I år har vi satt sammen noen bilder gjennom året og sent
som elektronisk julekort og noen er sent på gamlemåten
med konvolutt og frimerke.

Jeg er uendelig takknemlig for alle dere som besøker
meg her på nettstedet mitt og på denne måten sender jeg
et kort til deg også...


Med ønske on en fin, fredelig og magisk julehøytid!

onsdag 23. desember 2015

Førjulsmiddag...

Vi hadde både mine og Mannens barn og barnebarn
på middag i går, slik at vi alle får være litt sammen nå
i denne fine juletiden...



For å gjøre ære på barnebarna som er fra 8 uker til 19år,
pyntet jeg bordet med reinsdyr, klementiner, kongler,
nøtter og granbar. Og så ordentlig julete servietter med
nissemotiv da.....

Og tenk, i morgen er det julaften allerede. Nå er det bare
å henge i stroppen og gjøre alt klar for den fine høytiden...

tirsdag 22. desember 2015

Tro det eller ei...

For første gang i mitt liv har jeg klart å lage
pikekyss...



Jeg hadde eggehviter til overs etter å ha laget aioli og
ville prøve meg på marengs. Tidligere har jeg stått med
håndmikseren og aldri fått til den glatte og skinnende
marengsen som skal til.



... og jeg takker min nye kjøkkenhjelp, som her er i full
gang med å lage mors krydderkake....

Hvorfor i all verden har jeg ikke kjøpt meg ordentlig
kjøkkenmikser for mange år siden!

Bedre sent enn aldri tenker jeg.


mandag 21. desember 2015

Julegaver..

Noen ganger er det kjekt å legge litt ekstra flid
i innpakningen...



Her har jeg på en enkel måte pyntet to av gavene
til mine jenter. Jeg liker at det ikke blir for mye
glitter og glam.

Den ene pakken har fått et tynt gullbånd under den
brune sløyfen og den andre har sølvglitter på stjernen
som er navnelapp.

søndag 20. desember 2015

Eggnog...

Julens eggnog er klar og får godgjøre seg i
kjøleskapet frem til julaften...



Bare en liten smaksprøve av det som ikke fikk
plass i flasken...

Inspirasjon til juledekor....

På Pinterest finnes en mengde inspirasjon å finne
for alle mulige slags kategorier. Jeg har laget en
meg en tavle med juleinspirasjoner og her er noen
av bildene jeg har lagret på tavlen min...

lørdag 19. desember 2015

Juuuhuu....

Det er endelig 12 dager juleferie og jeg starter med
portvin, Stiltonost og pepperkaker nå når jeg endelig
er hjemme.

Det meste av juleforberedelser er unnagjort. Nå er
det fred i sjel og sinn som inntar hjemmet.



Det er noe eget å være på jobb i førjulstiden. Stemningen
med alle passasjerene som skal et sted for å feire jul.

Stuerene stønner over all bagasjen i lasterommet og vi
jubler over mindre håndbagasje i kabinen.

Mange barnefamilier med sine søte små som er så spent
på både reisen og gavene de skal få. Besteforeldre på
vei for å feire hos barn og barnebarn. Alt i alt....det er
hyggelig å være på jobb i denne tiden, men ingenting
er hyggeligere enn ferie.

Som dere ser har jeg fått reklame på bloggen. Det er en
test for å se hvordan det fungerer og jeg er nysgjerrig på
om det er noen kroner å tjene på det. Jeg kan ikke noe om
dette, så derfor prøver jeg det ut noen dager. Disse to dagene
har jeg tjent 20kr dagen...ha,ha,ha så man blir i alle fall ikke
rik.

Synes dere det er irriterende med de annonsene er det bare
å si fra i kommentarfeltet.

Ønsker dere alle en fin lørdag

fredag 18. desember 2015

Ny neglelakk....

Har du sett noe så nydelig. Denne flasken er nesten
som et lite smykke...

Love at first sight!



Christian Dior har laget Christmas limited edition
neglelakker for 2015 og jeg har anskaffet meg denne
fargen her.

torsdag 17. desember 2015

Brente mandler....

En første gang for alt og dette blir nok ikke siste, for
her er det vanskelig å holde fingrene fra skålen både
for Mannen og meg...



Jeg har laget brente mandler, noe jeg aldri har gjort før.
Jeg har brukt oppskriften til Ingvild som har den veldig
koselige bloggen Juleglede


Tårnene er fylt. Det store med litt julekaker og det lille
med litt tørket frukt, peppermyntekuler og brente mandler...


onsdag 16. desember 2015

Årets julemarsipan....

I år har jeg også laget en kilo marsipan og det
er ingen fare for at den ikke skal bli spist opp...



Denne gangen har jeg smaksatt marsipanen etter tips fra
Lise Finkenhagen.

Rom og rosin, bringebærmarsipan, og Mozartkuler...

I tillegg så har jeg noen fylt med tørket aprikos og noen med
tørket fiken og så har jeg aprikoser dyppet i mørk sjokolade.

Jeg synes også disse kulene hos Dentinista ser veldig gode ut.

Jeg er ikke så oppfinnsom når det kommer til dekor. Den ser
ut til å bli nesten lik hvert år.

tirsdag 15. desember 2015

Kongler....

I år er dørkransen byttet ut med kongler....



Julerosen er også på plass for å ønske velkommen...



Bjørkestammen har vi hatt et par år nå og den står klar
til å flyttes inn i gangen og danderes... Hvordan...nei
det vet jeg ikke helt enda. Det blir til når den er kommet
innendørs....

mandag 14. desember 2015

Lite kjøkken...

Som dere ser så har vi et minikjøkken i et ellers romslig hus...



Det blei en isblå KitchenAid som kommer til å stå fremme, for vi har ikke noe skap å ha den i...

I kveld har jeg prøvd den for første gang. Jeg har stekt krydderkake som står til avkjøling ved komfyren. Fingerkremkjeksene er klar til steking.

Det blir visst nok kaker denne julen også...

Sendt fra min iPhone...

søndag 13. desember 2015

Ny kjøkkenmaskin....

Tenk...jeg har aldri hatt en skikkelig kjøkkenmaskin noen
gang. Jeg har alltid bare brukt håndmikser og eltet
deig for hånd. Mannen hadde med seg en enkel maskin
da vi fikk felles bo, men den har for det meste stått
ubrukt i kjelleren...

Dersom vi kjøper ny, hva skal vi velge?



En Kenwood chef? En major er uaktuelt for oss. Til vårt bruk
er den altfor stor og uhamslig.



Jeg har jo lyst på en Kitchen Aid siden den er så utrolig
kul i designet..

lørdag 12. desember 2015

Kosetur....

I dag har jeg vært i Oslo på juleshopping og kosetur med Studenten....



Det blei mye kos og lite shopping og ikke ett bilde blei tatt.

Her jeg sitter på Gardermoen og er på vei hjem så lurer jeg på hvorfor vi ikke gjør dette oftere, Studenten og jeg...

Ofte er det sånn at når jeg kommer hjem fra jobb så orker jeg ikke flere flyreiser og flyplasser og vil bare være hjemme. Men, når jeg bare får dradd meg ut, så er det jo så kjekt.



Sendt fra min iPhone...

fredag 11. desember 2015

Julekaffen er i hus...

Jeg vet ikke hvorfor, men vi har en forkjærlighet
til Starbucks sin Christmas Blend....

Denne gangen har jeg kjøpt hele kaffebønner siden
vi har anskaffet oss kaffekvern siden forrige jul.



Og nå får vi kjøpt den i Norge også. Jeg kjøpte min
på Gardermoen i dag.

Helg igjen dere...

God fredag!

torsdag 10. desember 2015

Mat til syriske barn....

For 120kr kan du gi en eske mat til syriske barn. Den
vi hjelpe 2 barn i en måned....



Du kan lese innlegg om syrisk mat og om matkassen hos
Fru timian om du vil, eller HER hos Røde Kors....

onsdag 9. desember 2015

Mine brunkaker...

Jeg ser på Det søde (jule)liv som går på NRK på
tirsdager og der laget Mette Blomsterberg brunkaker..



Her er min variant og hennes oppskrift finner du HER

Det geniale her er at deigen klemmes nedi en rektangulær boks
kledd med matpapir og settes i kjøleskapet til dagen etter. Deig-
klossen deles så i passe lange rektangulære biter (jeg fikk
tre biter på ca 3,5x3,5x15 cm) som igjen
skjæres opp i tynne skiver med en skarp kniv.

Jeg tilsatte skollede mandler og pistasjnøtter i restene etter
pepperkakebakingen med Elen. Jeg synes selv at jeg har den
aller beste pepperkakeoppskriften og her er den;

1,5 dl vann
0,25 dl sirup
1 ss kanel
1 ss nellik
1 ss ingefær
1 ss natron
200 g smør
375 g sukker
700 g mel

Vann, sirup, sukker og krydder kokes opp. Ta gryten
av platen og rør i natron(nå bobler det litt). Tilsett smør
og la det bli kaldt. Ha i melet og spar litt til utbakingen.
La deigen stå kaldt til neste dag.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 5 min.

tirsdag 8. desember 2015

Juleforberedelser....

Elen er på overnatting og akkurat nå tar hun seg
en hvil i sengen....


Det er full gass fra tidlig morgen som startet med å lese
bok på sengen før vi stod opp. Etter frokost var det
pepperkakebaking....


Vi måtte på butikken også og jeg hadde en god medhjelper
til å kjøre handlekurven og alle nissene rundt om i butikken
måtte få en klem....


Vel hjemme med nyinnkjøpte klementiner og nellikspiker
så blei det jul i kjøkkenet, som nå lukter av pepperkaker,
klementiner og nellik.

Mannen gleder seg mest til den nyinnkjøpte Stiltonosten
som skal spises sammen med pepperkakene i kveld.

mandag 7. desember 2015

Kremet laksegryte....

Denne gryten er smakfull, delikat og relativ rask
å lage...



HER er oppskriften fra Tine.no og bilde
fra deres presentasjon....


Og her er min variant.....

Jeg skjønner ikke hvor de har gjort av tomatene på sitt
bilde. Uansett, jeg valgte reker i lake fordi det ikke var
krepsehaler i butikken og det var helt greit. Ikke hadde jeg
fersk dill så da blei det den tørkede varianten.

Dette kommer jeg til å lage igjen og faktisk kan den også
brukes som fiskesuppe. Det skal vi gjøre med restene.

søndag 6. desember 2015

Caroline Berg Eriksen....


Jeg er ofte innom bloggen hennes. Hun har de fineste
velredigerte bilder og så skjønn liten datter og det er
mest på grunn av datteren jeg følger med på bloggen.
Hun og Elen er jevngamle.

Uansett, det jeg egentlig ønsker å formidle er et innlegg
som hun delte på bloggen sin og som du kan se HER

Jeg har stjålet bildet hos Caroline Berg Eriksen

Jeg også har lyst på julebord på Thorskog slott. Bare se
hvor delikat og stemningsfullt det ser ut..



lørdag 5. desember 2015

På menyen....

Kvelden i går blei så hyggelig med med de fineste
gjestene rundt bordet og fin stemning og det manglet
ikke på engasjement og samtaleemner. Til tider måtte
en ty til håndsopprekning for å komme til...ha,ha,ha.


Vi ville ikke servere tradisjonell julemat selv om vi er i
desember. Så på menyen stod eksotisk rekesalat til forrett
og kyllingrullade med balsamicosky til hovedrett...


Disse lagde jeg litt tidligere på dagen og stekte dem
ferdig mens vi spiste forretten. De konfiterte tomatene
lagde Mannen dagen før. Det blir utrolig smaksrikt når
tomatene lages på den måten.

Desserten var brownies med vaniljeiskrem og kirsebær-
syltetøy jeg hadde laget av bærene fra kirsebærtreet på
hytta.

Jeg brukte ikke tid til fotografering. Mye gøyere å være
delaktig rundt bordet med mat, gode viner, diskusjoner
og historier.

Ønsker deg en finfin lørdag!

fredag 4. desember 2015

Bordet er dekket...

i alle fall nesten og det er fredag igjen...



Vi skal ha selskap med venner i kveld. Bordet er helt
enkelt dekket med grå servietter fra Marimekko, grå
telysholdere- og dekketallerkener fra KostaBoda og
en lys grå duk. Ja, og så har jeg stasjet det litt opp med
noen perler og et sølvbånd..

Jeg vet ikke om jeg vil ha noe mer stasj på bordet. Vi
skal ha god drikke og har fire forskjellige glass til hver,
så bordet er i grunnen fullt nok.

"Det enkle er ofte det beste og det er gjestene rundt bordet
som gjør selskapet", sies det, men det er jo gøy at bordet ser
litt delikat og innbydende ut også, synes jeg. Det gjør at
gjestene kjenner seg velkomne.





torsdag 3. desember 2015

Nisselue og nissesokker...

Jeg blei så inspirert av Tovepia da jeg så hun hadde
strikket nisselue og da måtte jo jeg prøve det også....


Her er mitt resultat og jeg strikket sokker også.

Jeg vet ikke hvilket garn jeg har brukt, for dette er
noe restegarn jeg fant i den store restegarnssekken og
originaloppskriften finner du HER

Nå håper jeg det passer til Elen og at hun vil ha det, ha,ha.



Da hun fikk disse restegarnssokkene av meg, gav hun
meg dem tilbake da jeg skulle dra og ba meg ta dem med
hjem igjen...ha,ha,ha!

Hun er den skjønneste..smelt!