Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

søndag 13. september 2015

Matpauser...

Elisabeth lurte litt på hvordan vi har det med
hensyn til matpauser for oss flyvende personell så her
kommer en liten info...




Dersom tiden mellom vi sjekker inn på jobb og så lander
etter flere flyvninger overskrider 6 timer, planlegges matpause
på 1,5 time før neste flygning. Er tjenestetiden over 10 timer
skal det planlegges to matpauser.

Pausen høres kanskje lang ut, men den er fra flyet parkerer
og til neste avgang. Det vil si at inni de 1,5 timene så med-
regnes tiden passasjerene bruker på å forlate flyet. Det kan
gjerne ta en del tid. Spesielt når vi ha passasjerer med
spesielle behov.

35 minutter før neste avgang skal vi være ombord i flyet
igjen. Disse minuttene spises også av pausen på 1,5 time.

Det vil si at vi står igjen med ca 30-40 min. På den tiden skal
vi forlate flyet, stille i kø for å få kjøpt mat og satt oss ned
for å spise.

Er vi ute på turer innenriks som har flytid på mer enn 1,5
time og utenlandsturer lenger enn 2 timer, kan pausen
kuttes ut og erstattes av at SAS besørger mat til oss som
vi spiser ombord på turen. Det gir fort arbeidsdager uten
pause i det hele tatt.

Det vil i praksis si at alltid når vi flyr lange og tunge charterturer
så har vi ikke pause på de 12-13 timene. Vi må bare sørge for at
vi får tid til å spise maten SAS har sent med til oss.

Her er det ikke igjen mye av fordums glamour...ha,ha.

Dette er hva som er et minimum. I praksis har vi noen ganger
lengre pauser mellom flygningene. Det har med kabalen som
skal gå opp med avgangs- og landingstider.

Håper dette var forståelig beskrevet selv om du ikke jobber
i flybransjen og kjenner miljøet og kulturen der.

Ha en fin søndag.

4 kommentarer:

  1. Hei hei! Ja jammen er det ikke enkelt bestandig, med slik arbeidstid og pauser... Og jeg har ofte tengt på hvor mye dere må "smyge" dere mellom seter, folk, mattraller osv....Og hvilken tålmodighet dere må ha! Tenker ofte på dette når jeg ser alle som har med masse håndbagasje inn i flyet, som stopper opp køen av folk som enten skal sette seg eller komme seg ut... Disse ser ut som de har all verdens tid, og kan irritere på seg "en gråstein"... Beundrer dere som jobber midt oppi dette!
    Ha en fin søndag!

    Inger G.

    PS....har forresten lager den fikenmarmeladen du skrev om, med balsamico-eddik! Helt nyyydelig til ost!

    SvarSlett
  2. Høres ut som lange og travle dager.

    SvarSlett
  3. Oj, dette var ikke mye pausetid. Takk fro at du tok deg tid til å blogge om det, Ingrid.
    Du bruker selv ordet fordums glamour. For deg som har vært en stund i bransjen, hvor lange var pausene den gangen tro?

    SvarSlett
  4. Sa flott at du er "tilbake" igjen! Na ma jeg lese meg opp hos deg... ;-) Ja, det hores ut som lange og travle dager. Det ma vaere krevende a alltid vaere blid og oppmerksom. Har alltid stor sympati for flypersonalet nar vi er ute og reiser - de gjor en kjempejobb med mennesker som har ulik reiseerfaring. En sann talmodighetsprove, spor du meg!

    SvarSlett