Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

mandag 9. februar 2015

La oss snakke indisk...

..indisk mat laget fra bunn hjemme på ditt kjøkken...





Min gode bloggveninne gjennom 5 år, Mette, med
bloggen From My Corner of England har delt
med seg familiens klassiske indiske kyllingrett.

Og dette folkens, det er noe annet enn den ferdiglagede fra
pose og glass kjøpt på butikken. Ikke er det vanskelig heller,
ikke i det hele tatt.

Jeg serverte mangochutney og hjemmelagde nanbrød til...

500 g hvetemel
25 g gjær
2,5 dl melk
1 ts sukker
1 ts salt
2 ts bakepulver
4 ss olje
2,5 dl matyoughurt

Lag en gjærdeig og hev den. Lag så 8 flate nanbrød som
stekes under grillen i stekeovnen. Ca 2-3 min. på hver side.

6 kommentarer:

  1. Kunne du vert så snill å legge ut oppskriften på norsk.
    Jeg er ikke flink i engelsk, men har veldig lyst å prøve å lage denne retten. Syns indisk mat er veldig godt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Du må ha:
      1kg kyllingbryst eller mini brystfileter
      ( Du kan selvsagt bytte ut kylling med lam, okse eller spill )
      1 toppet spiseskje med finrevet frisk ingefær
      3 fedd hvitløk , hakket
      150g tykk (vanlig ) yoghurt
      En tørket rød chili
      2 finhakket løk
      1 ss ghee eller vegetabilsk olje
      1 ss malt koriander
      Snev av bakken sort pepper
      1 ts gurkemeie
      1 ts garam masala
      vann
      75g kremet kokos
      salt etter smak
      2 toppede ss . malte mandler
      finhakket koriander , til pynt
      Saften av 1/2 sitron
      Dette er hvordan du gjør det:

      Skjær kyllingbrystene i biter store biter og bland den med ingefær , hvitløk og yoghurt . Det er å foretrekke for så å dekke den og marinade i 12 timer eller i kjøleskapet over natten .
      På dagen for matlaging du må liquidise hakket løk og rød chili , tilsett litt vann hvis du trenger å blande til en smidig masse .
      Varm ghee / olje i en panne og tilsett malt koriander , malt svart pepper , gurkemeie og garam masala og stek i ca 1 minutter på svak varme .

      Skru opp varmen, tilsett løk og chili lime og stek i 5-10 minutter .
      Legg kyllingen med yoghurt marinade og fortsett å røre yngel for ytterligere 10 minutter .
      Legg den kremet kokos og nok vann til å * bare * dekke kyllingen ( være forsiktig med å legge for mye vann som smaken kan bli vassen ) . Bringe den til koke og rør inn de malte mandlene .
      Reduser varmen til lav , dekke pannen og la det småkoke til kyllingen er mør ( 30-40 minutter ) .
      Fjern fra varmen, tilsett sitronsaft og salt etter smak. Bland godt .

      Serveres med basmati ris og salat av finhakket tomat , rødløk , flat bladde persille og mango .

      Slett
    2. Jeg har brukt Google translate på denne oversettelsen for å slippe å skrive alt på ny.

      Slett
  2. Min kjære elsker all sterk mat, også indisk, dog thai er vel hans favoritt.....men jeg har ikke prøvd å lage noe fra grunnen av, kjøper glass og ferdig.....du er jo "pippi" såklart du tør å prøve dette ut :))))
    Spørs om jeg tør prøve...hehe.....

    Nyyyyyyt :))

    SvarSlett
  3. Takk for gode ord og for at du linket til bloggen min :-) Du har helt rett - dette er ikke vanskelig I det hele tatt. Og korma rettene er ikke sterke (perfekt for en 'sterkt-krydder pyse' som meg selv!), bare veldig smaksrike. Google oversettelsen din var morsom!

    SvarSlett