Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

søndag 4. januar 2015

Pulled beef 2....

Her er resultatet av gårsdagens utprøving av å
lage pulled beef...




Dette blei til en enkel middag hos oss i dag. Jeg spiste
blomkål-og sellerirotpuré til og Mannen potetmos.
Enkelt garnityr av kun aspargesbønner og tyttebærsyltetøy.

Da jeg begynte på dette prosjektet hadde jeg ikke peiling, men
visste jeg hadde lyst å prøve. Jeg Googlet litt og fant ut at
pulled beef som oftest blir spist i pitabrød, sammen med annen
grillmat osv. Jeg ville ha det til middag og gjorde som følger;

Krydret og brunte den surrede oksesteken, la den i stekepose
sammen med sjalottløk og gulerot. Den stekte i ovnen i 15
timer på 80 grader. Da den var ferdig var det mye kraft i posen.
Den laget jeg en brun fløtesaus av og tilsatte litt tyttebærsyltetøy.
Deretter blandet jeg kjøttet jeg hadde revet opp i sausen. Løken
og guleroten blei også med.

Jeg syntes det hele så litt ekkelt og uvant ut, men du hvor godt
og mørt det var. Min stek var 1,5 kg og nå har vi middager klar i
fryseren også.


7 kommentarer:

  1. Heisann.
    Har aldri prøvet å lage det med oksekjøtt, men derimot svinenakke. Min eldste sønn er så matinteressert og inspirerer meg til å prøve nye oppskrifter hver gang han er hjemme. Vi spiste det sammen med hjemmelaget hamburgerbrød, barbecuesauce og coleslaw. Du verden så godt det ble! Kan vel lages av kyllingkjøtt også har jeg hørt. Enig med deg at det ser litt rufsete ut, men smaker virkelig digg.

    SvarSlett
  2. Det ser veldig godt ut på bildet i hvert fall og jeg tipper at det smakte helt nydelig. Mat som er lang laget pleier jo å være det, og så ser det litt uffent ut.. haha ;) men det er smaken som er viktigst!

    SvarSlett
  3. Godt nytt år!
    Syntes det så godt ut også jeg..beundrer dere som liker å lage mat, selv er jeg helt på jordet, men har en mann som gjerne lager mat..takk og lov:))
    Har stor tro på 2015, tror det blir et godt år;)

    SvarSlett
  4. Det har jeg aldri prøvd før. Det høres godt ut :-)

    SvarSlett
  5. Du dette hørtes utrolig godt ut! Når jeg lager god gammeldags lapskaus så koker jeg den så lenge at kjøttbitene blir møre og rufsete, det liker jeg aller best :o) Jeg ser de har pulled pork i butikkene nå, jeg har smakt det en gang, men likte ikke helt smaken på krydderet. Jeg tror sannelig jeg skal prøve oppskriften din ved anledning :o)

    SvarSlett
  6. Hei;) Dette hørtes utrolig spennende ut. Skal sannelig prøve det en dag. Greit med middager som ordner seg mye selv. Selv med to typer purre;) Fin ny uke til deg ;) Klem fra Ann-Mari

    SvarSlett
  7. Ååå, det høyrest godt ut.
    Denne retten har eg ikkje prøvt, men langsteiking av kjøtt er som regel fantastisk.
    Takk for tips.

    SvarSlett