Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

fredag 10. oktober 2014

Komler...

Jeg er på jobb i Oslo og er på besøk hos Studenten der hun og jeg lager komler, noe hun elsker og ønsker å lære og lage...




Poteter raspes for hånd...



og kjøttet har jeg tatt med hjemmefra i frosset tilstand. På vei mot opptining utover dagen har det vært med meg til Oslo, Stavanger og København før det endte opp i gryten på Bjølsen..




Sendt fra min iPhone...

7 kommentarer:

  1. Jeg er ikke vokst opp med komler, eller ball som vi kaller dem her i Miacasa. Ball er noe jeg først smakte etter at jeg kom inn i svigerfamilien, for 31 år siden. Både svigermor og svigerfar er/var vestlendinger, og vant til den slags kost. Jeg vendte meg fort til det og syns det er godt. Lager det selv også. Best er det med kokt salta fårekjøtt, kålrot og en pølsebit. Men det er ikke torsdag i dag da, Ingrid? Torsdag er jo den stor balldagen der vest. He he..
    God helg!

    SvarSlett
  2. Jeg har aldri smakt komler eller raspeball... det er ikke tradisjon der jeg kommer fra, men mannen min sier det er godt da :)

    SvarSlett
  3. Denne retten har jeg vokst opp med vi sier pottetball på mine trakter av landet.
    Min mor laget alltid pottetball en gang i uken, neste dag ble det stekt ball. Det var det beste jeg fikk.........
    Jeg lagt også pottetball til mine familie, mine barn elsket også denne retten.
    Nå har barna flyttet ut og jeg fått to barnebarn som også elsker pottetball,
    Jeg bruker salta fårekjøtt,bacon,gulrot,kålrot og lager en hvit saus som jeg serverer ved siden av.
    Barnebarna må alltid ha den sausen til.
    Ønsker deg god helg:)

    SvarSlett
  4. Der hadde dokke eit herleg måltid !
    I vår familie er potetball favorittmaten. Eg lagar ikkje ofte lenger, men har 10-15 til bords når eg byr inn til "ballegòve".
    God helg !

    SvarSlett
  5. Vet ikke om jeg har smakt det noen gang faktisk... Og kjøttet ble jo ikke kortreist som er så populært, det ble bereist ;) God helg!

    SvarSlett
  6. Mmmmm...kumler, eller komper, som vi sier her, er såååå godt!!!
    Jeg vet at mange ikke liker det, men jeg smaker på alt for å se om det virkelig er så vondt, som folk sier, og kan motbevise det!
    Jeg kjøper dem ferdige, og har vossakorv og kålrotstappe til, med sterk sennep. Nå ble jeg visst sulten.....
    God helg.

    SvarSlett
  7. Ja, det er hva en kaller langreist kjøtt! ;)
    Men det var vel nydelig tenker jeg!

    SvarSlett