Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

fredag 27. juni 2014

Per Fugelli....

I mine øyne er han en klok og reflektert mann og jeg har
kopiert følgende tekst fra Internett et eller annet sted....

Til ettertanke, men ikke alltid like enkelt å følge....


Professor Per Fugelli har beriket mange mennesker med sine livsfilosofiske tanker. Her følger seks av hans fremste råd.

1. Vi setter for store krav til oss selv og våre omgivelser, så store at de aldri kan nås. Dette gjør oss ulykkelige. En god resept på et godt liv er å gi litt mer faen.

2. Fugelli har lansert begrepet «nokpunktet». Boka med samme navn er et «kampskrift for det ufullstendige mennesket og det rause samfunnet». Her skriver Fugelli at av hensyn til vår egen lykke bør vi si oss fornøyde med «godt nok». Det mener han nesten er revolusjonært i dagens materialistiske og prestasjonspregede samfunn.

3. Slutt å klage! I takt med at Norge er blitt rikt på oljepenger, har misnøyen vokst. Klagemuren over alt som er for ille har vokst seg høy på grunn av overfloden og stadig større forventninger om at vi har råd til alt og derfor også har krav på alt, mener Fugelli. Når det viser seg at livet ikke svarer til disse forventningene klager vi.

4. «Her er gleder og sorger» kan man finne i glass og ramme hos eldre mennesker. Det bør trekkes fram igjen av flere generasjoner, mener Fugelli ved å akseptere at livet også består av nederlag og tap har vi alle muligheter til å ha det bra i Norge i dag.

5. Det gode liv og livskvalitet handler om mye mer enn kroppskontroll. Vi må heller se på hvordan sjelen vår kan få det best mulig. Litt for ofte handler forsettene våre kun om en person: Meg selv. Vi glemmer at vi er en del av et fellesskap. Drømmen om at neste år skal bli bedre, handler derfor ikke bare om meg selv, men om hvordan få det bedre ved å danse med menneskene rundt meg, og ha det mer trivelig og spennende sammen med andre. Glede og det å være med i en flokk er to grunnbetingelser for at sjelen skal ha det godt.

6. Vær deg selv-imperativet kaller på to verdier: Frihet og verdighet.

Du må ha makt og mulighet til å bevege seg mot egne mål. Det er frihet.

Du må ha selvrespekt og bli sett og godtatt som den du er. Det er verdighet.

Kilder: Intervjuer i Stavanger Aftenblad og Dagsavisen. Kronikk i Verdens Gang.


Ha en fin dag!

5 kommentarer:

 1. Ein klok mann som formidlar fin livsfilosofi.

  SvarSlett
 2. En fantastisk mann! Man kan aldri lese for ofte hans flotte ord, og vi får prøve så godt vi kan å leve etter dem...

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. ( -prøver å endre på noe : D )

  SvarSlett