Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

mandag 2. desember 2013

Jeg er igang....


og risboller er første mann ut....






Jeg kjøpte med meg to plater Freia Melkesjokolade à 250 g
fra jobb i dag, smeltet dem i vannbad og tilsatte ca 50 g
puffet ris.....

Så fort gjort og så godt.....


- Posted using BlogPress from my iPad

18 kommentarer:

  1. Datteren snakker hele tiden om slike risboller...... Og dette var da en kjapp måte å lage dem på.
    Takk for tipset .

    SvarSlett
  2. Ja nå er det tid for kos og litt kakebaking, lys og varme. Adventstida er bra, særlig når stormen raser ute.

    SvarSlett
  3. Du lager risbollene uten Delfiafett da? Litt mindre kalorier kanskje. Sikkert gode.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Jepp....så enkelt og de blir myyyye bedre. Risen holder seg også crispy og sprø...

      Slett
  4. Dette hørtes da virkelig lett ut?

    Kanskje noe jeg bør prøve meg på, som ikke kan mislykkes...eller hva?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jepp, Helen. Dette kan ikke gå galt bare du smelter sjokoladen i en glassbolle over varmt vann. Jeg har dårlig erfaring med å smelte sjokolade i plastskål over vannbad.

      Slett
    2. Godt du sa fra, for jeg ville selvsagt brukt en sånn plastikk bolle...hehehehe

      Slett
  5. Godt tips, men jeg prover a holde igjen bakingen til litt naermere jul. Har gatt ned over 10 kg siden I sommer og de vil jeg ikke ha pa igjen! Men liiitttt julegotteri ma vi jo ha allikevel! Far bare vente litt sa man ikke blir fristet til a bake flere ganger for jul...! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Mette. Ja det er vanskelig med kakefristelsene og all gode maten denne måneden. Jeg skjønner at du ikke har lyst å legge på deg igjen. Håper du klarer å holde fokus gjennom julen. Både Mannen og jeg er store kakemonser så jeg baker bare halve porsjoner for da spiser vi automatisk mindre siden alt skal vare til jul. Lykke til!

      Slett
  6. mmm - disse lagde jeg i fjor etter tips fra deg - blir nok noen litt nærmere jul ja :)

    SvarSlett
  7. Ja, disse er kjempegode, laget de også i fjor etter å ha lest om dem hos deg. Mye bedre uten delfiafett, så crispy og god. Oppbevarer du dem i fryseboksen eller bare i en tett kakeboks?

    Hilde

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hilde.
      Jeg oppbevarer dem i en kakeboks i et gammelt kjøleskap vi har i kjelleren. Tror de bør stå kaldt.

      Slett
  8. Ta en titt innom meg, DU fikk julegaven :)

    Trenger din adresse ....

    Hilsen Helen

    SvarSlett
  9. Ja, disse er farlig gode :)

    SvarSlett
  10. Tusen hjertelig for tipset! Har tidligere brukt samme oppskrift som Delfiakake, men trengs jo ikke ser jeg;)

    SvarSlett
  11. De ser veldig gode ut!
    Her bakes det "brune pinner" - for første gang, de er ganske "farlige" de også...mmm

    SvarSlett