Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

onsdag 18. september 2013

Aroniabær....

Jeg kokte dem til syltetøy og det smakte ikke godt....




Noen som har erfaring med disse supersunne bærene og
tips om hva de kan brukes til?


- Posted using BlogPress from my iPad

16 kommentarer:

  1. Jeg er bare sunn når det smaker godt jeg - så nei disse har jeg ikke forøkt meg på annet enn å putte et i munnen. :-)

    SvarSlett
  2. Har aldri hørt om disse bærene... men jeg så noen lignende på Hvaler i sommer, som var røde. Er det samme slekta tro?

    SvarSlett
  3. Kjøpte en gang et glass med syltetøy av aroniabær på Meny,og det smakte godt!De var fra en produsent på Jæren så vidt jeg husker.Kanskje de var blandet med epler?Du kan jo sjekke innholdet på glasset.
    Anne Marit

    SvarSlett
    Svar
    1. Fant ut at de lager det på Bryne.Produsenten heter Aronia Jæren DA,så kanskje du kan få noen tips hos dem?Lykke til med kanskje nytt forsøk:)
      Anne Marit

      Slett
  4. Jeg har aldri hørt om disse bærene engang..
    Men fant ut litt mer om dem her: http://www.matoppskrift.no/side/artikkel1381.asp

    SvarSlett
  5. Desse har eg ikkje høyrt om før. Er dei på busker
    i hager ?

    SvarSlett
  6. Har aldri hørt om disse. Er det hyllebær?

    SvarSlett
  7. Svartsurbær kaller jeg disse bærne. Har sånne bær på min hekk som heter Svartsurbær Moskova. Jeg pleier å spise bærene rett fra treet. det går fint å lage saft av bærne også. Ellers liker fuglene bærne veeeeldig godt når di er modne.
    Hekk av svartsurbær er veldig harfør og har kjempefine høstfarver og supersunne bær. Den vokser veldig raskt så det er viktig å klippe hekkplantene ned mye om høsten di første årene etter at di er plantet, for da kommer det masse nye skudd og man får en hekk som blir veldig tett og fin.

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi kaller dem også svartsurbær kom jeg til å tenke på. Er blitt så vant med aronia siden saften som lages på Jæren av bærene heter aronia. Vi har bare to busker i hagen og husker at fuglene tok samtlige bær i fjor.

      Slett
  8. Jeg har selv syltet bærrene - de smagte skønt.

    1 kg bær
    500 gram skrællede æbler i små tern
    3 dl. vand
    saft samt frugtkød af ½ limefrugt
    sukker efter smag
    Koges - tilsæt evt. atamon.
    Håber du kan bruge opskriften.
    God fornøjelse
    Charlotte

    SvarSlett
  9. Disse har jeg i hagen. Jeg lager saft av dem, og litt syltetøy. Syltetøyet er godt på litt grovbrød med gorgonsola e.l. og saften ----- tja. det er mest besøkende barnebarn som drikker saft hos oss, og de klager ikke. Bare vær obs på at de trekker en del sukker.(og at de sverter verre enn rødvin)
    Du har forresten en blogg som jeg gjerne leser.
    Hilsn fra Kristiansand.

    SvarSlett
  10. Mener jeg har blitt servert hjemmelaget aroniabærsyltetøy med smak av kanel. kan nok være godt å koke kanelstang med bærene ,eller ta den lettvindte løsningen ;ett dryss kanel oppi tilslutt

    SvarSlett
  11. Fines en del oppskrifter hvis du googler, det har jeg gjort å nå skal jeg ut å høst bær i hagen.
    Fant en oppskrift på www.aronia.no/oppskrifter.htm

    SvarSlett