Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

fredag 31. mai 2013

Rabarbra med kokoskrem.....

mmm....kjempegodt!


Oppskriften kommer egentlig fra bbcgoodfood.com

2 gelantinplater
400 ml fet kokosmelk fra boks
6 ss sukker
1 vaniljestang
300 g rabarbra i biter

Bløtlegg gelantinen. Bland kokosmelken med sukker og varm
opp til det begynner å syde. Ta kjelen av platen og tilsett
gelantinen og avkjøl.

Del vaniljestangen på langs og ha den i en kjele sammen med
2 ss vann og 4 ss sukker, kok opp og ha så oppi rabarbra. Kok
forsiktig til rabarbraen er mør og ikke most. 3-4 min. Avkjøl.
Hell sausen over kokoskremen før servering.

Jeg byttet ut sukkeret med stevia og sukrin og vaniljestangen
med vaniljeessens og smakte til jeg syntes det var passe søtt.
Neste gang skal jeg bruke litt mer gelantin og røre litt i kremen
mens den stivner, slik at den fete delen av melken ikke flyter
opp, men blander seg i hele kremen.

Kokos og rabarbra var en fin og ny kombinasjon som falt i smak
hos oss.

3 kommentarer:

  1. Oi oi ;-) Ser nydelig ut... Onsdag har jeg fri, så da skal denne testes :-) Tusen takk for oppskriften!

    Tove

    SvarSlett
  2. mmm ser fantastisk godt ut! Savner hagen hjemme hos mamma og pappa, der var det masse rabarbra...

    SvarSlett