Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

tirsdag 28. mai 2013

Brennesle.....

er nå på sitt fineste. Nye friske og irrgrønne skudd som
byr seg frem for dem som vil plukke fra naturens eget
spiskammer....





Det har vi gjort. De er blitt vasket og forvellet....



...og brukt i en omelett med sjalottløk og Chevre sammen med
en enkel salat..

Hvorfor ikke ta med barn eller barnebarn utstyrt med pose,
hansker og en saks på jakt etter brennesle. Samtidig får
barna gleden av å sanke fra naturen og en forståelse for at
alt har en sammenheng. Nemlig at all mat vi spiser kommer
fra naturen i en eller annen form..... Uten en frisk natur har vi
heller ingen mat...

8 kommentarer:

  1. Dette har jeg aldri smakt. Har bare erfaring med blemmer av brenneslen dessverre.

    SvarSlett
  2. smart.
    vasker/skyller og koker du de litt før bruk da? 2-3 min.?
    hilsen TOVE

    SvarSlett
    Svar
    1. Koker dem 2-3min ja, skyller i kaldt vann og klemmer godt ut vannet.

      Slett
  3. Det er et ordtak som sier:
    Du er som potteten og kan brukes til alt, det mååååå bare være deg!
    Jeg har ingen blogg selv, men har stor glede av å lese blogger. Har lest bloggen din i 2år og er virkelig innponert over hvor dyktig effektiv og kreativ dame du er
    Du strikker, hekler,syr baker ordner mat fra bunnen av og deler masse oppskrifter med oss lesere. Er det noe vi lurer på om oppskriftene eller hvordan du gjør ting så får vi kjapt svar fra deg.
    Er selv hjemmeværende pga kronisk sykdom og finner masse glede og innspirasjon i bloggen din.
    Hilsen Solveig

    SvarSlett
  4. Har aldri brukt brennesle i noe mat... men en dag kanskje jeg prøver? Nå blomstrer de nydelig her, de er vakre å se på, men ikke å kjenne på... Takk for flott tips!

    SvarSlett
  5. Brenneslesuppe er godt. Det har vi faktisk laget, en gang for noen år siden.
    Burde nok være enda flinkere enn det vi er til å gå ut og plukke inn fra naturen ja...

    det er jo så fint å komme seg ut på tur, ikke bare å gå men å plukke både sopp og bær, og brennesler :)

    SvarSlett
  6. God idé! Løvetannbladene er også friske nå :)

    SvarSlett