Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

torsdag 20. desember 2012

Julens eggnog.....

er klar og vi har prøvesmakt......



Mmmmm....kjempegod!

Denne gangen laget med sukrin og stevia i steden
for sukker.


- Posted using BlogPress from my iPad

8 kommentarer:

  1. Men oj så gott det ser ut. God jul på dig!

    SvarSlett
  2. Ser nydelig ut,kan du dele oppskrift?
    har ikke brukt sukrin og stevia før, men vil gjerne prøve det.

    SvarSlett
    Svar
    1. 1liter H-melk
      2 kanelstenger
      1 vaniljestang
      litt revet muskatt
      12 eggeplommer
      1,5 kopp sukker
      1 kopp mørk rom
      1 kopp cognac
      1 ss vaniljesukker

      Bland melk og krydder og varm opp på svak varme. Pisk sammen egg og sukker. Melken avkjøles og blandes inn i eggene. Ha alt i gryte og varm sakte opp til det tykner. Må ikke koke. Ved ca 75 grader begynner det å bli fyldig, avkjøl. Tilsett så rom, cognac og vaniljesukker. Smak deg frem og sett eggnogen til godgjøring i kjøleskapet noen timer. Leste på nettet at eggnog holder seg ca en måned i kjøleskap.

      Til denne oppskriften brukte jeg en kopp sukrin og en knivsodd Steviapulver og ikke vaniljesukker. Det er bare å prøve seg frem. Serveres kald med pisket krem og revet muskattnøtt på toppen.

      Slett
  3. mmm høres godt ut. Må få laget eggnog her, det har jeg til gode å smake. Fru Hermez har jo også lagt ut oppskrift en gang ... :)

    SvarSlett
  4. mmmm himmel den så god ut! I dag snur sola, herlig ikke sant :)

    Riktig god helg til deg!

    SvarSlett
  5. Forresten, kalrer du venne deg til Sukrin og Stevia? De har så kalde smaker, at jeg har litt problem der dessverre

    SvarSlett
  6. Hei. Desiree. Jeg synes det fungerer ganske godt med å blande stevia og sukrin og i denne eggnogen fungerte det veldig godt. Når de blandes synes jeg noe av den kalde metalliske følelsen fra sukrinen blir myknet opp av steviapulveret.

    SvarSlett
  7. Høres merkelig ut, men ser godt ut.

    SvarSlett