Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

lørdag 8. desember 2012

Årets julekonfekt....

er klar til å nytes....



Jeg laget en kilo marsipan og da er det kjekt å
kunne gi bort litt....


- Posted using BlogPress from my iPad

15 kommentarer:

  1. Åh, det ser lekkert ut! Elsker hjemmelaga marsipan!! Heldig er de som kan sette tennene i dette!! :-)

    SvarSlett
  2. Så flink du er! Ser helt perfekt ut. Jeg har kjøpemarsipan så kanskje jeg skal prøve meg.
    God lørdag til deg.

    SvarSlett
  3. Nydelig! Lenge siden jeg laget marsipan sjøl. Har en datter som er ekspert på slikt, særlig Mozartkuler. Men hun er flyttet ut, så jeg får ikke nyte disse i år! Ha en fin dag!

    SvarSlett
  4. Dette ser utrolig fristende og lekkert ut::::::)))))
    Du er utrolig flink.Har aldri selv laget marsipan og konfekt.Dine så veldig gode ut.
    Ønsker å prøve meg på å lage selv i år. Har ikke oppskrift, lurer derfor på om
    du lyst å dele oppskriften med oss blogglesere
    Det også alltid veldig fine bilder på bloggen din:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei...innlegget mitt 3. desember har en link til marsipanoppskriften. Lykke til!

      Slett
  5. Det ser godt ut for dei som toler mandler og nøtter...
    Er innom for å fortelje at eg laga fruktkaka du ga oss oppskrift på i fjor.
    No skal den modne fram til jul :)
    Siste biten åt oss langt på nyåret forrige gong, og den var like god.
    Ynskjer deg ei fin adventshelg !

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har også laget en kake og skal lage to til som skal gis bort.

      Slett
  6. Hvilken perfekt gave å gi bort,
    sier nå jeg :)

    SvarSlett
  7. Tusen takk for oppskriften på JULEKONFEKT (har noen spørsmål)
    Hva er det du strør på toppen og hvilken type sjokolade bruker du, og hvilken smakstilsetting passer best

    I oppskriften på krydderkake står det sur fløte rømme er det lett rømme det skal være :)

    SvarSlett
  8. Jeg bruker seterrømme i kaken og følg godt med når en time nærmer seg. Stikk en strikkepinne nedi og straks det ikke sitter noe deig igjen på pinnen så ta ut kaken fra ovnen og den løsner fra kanten på formen.
    Ang. marsipan så bruker jeg 70% sjokolade, lys kokesjokolade og hvit sjokolade. I den hvite og lyse sjokoladen tilsetter jeg litt delfiafett da den blir ganske tykk i vannbad. Jeg har hakkete pistasjnøtter på toppen på noen og har også rullet noen av konfektene oppi det. Ellers så har jeg aprikoser dyppet i 70% sjokolade, dadler fylt med marsipan og rullet i kakao, marsipan med hakket fiken, marsipan med cognac, marsipan med portvin og noen naturell dyppet i sjokolade. Bruk fantasien og det du tror er gode smakstilsetninger. Et tips til sjokoladedyppingen. Knekk midterste " finger" av en plastgaffel og bruk to av dem til dyppingen. Det funker kjempebra og restsjokoladen renner lettere av. Lykke til med konfekt og kake.

    SvarSlett
    Svar
    1. Og en ting til...dadler kjøper jeg i løs vekt og deler i to på tvers etterat de er fylt med marsipan. Og en rettelse...jeg har rullet kulene i pecannøtter og ikke pistasjnøtter. Pistasjnøtterne er til pynt på toppen av noen av konfektene.

      Slett
  9. Tusen hjertelig takk for at du tar deg tid til å svare på spørsmål om oppskrift og baking når vi spør, jeg må bare si at du er en enestående raus dame. Jeg kom tilfeldig over bloggen din og har blitt fast leser,synes den er kjempe fin.Jeg blir kjempe inspirert og veldig fristet til å bake og lage mat fra bunnen av når du viser oss så fine bilder av ting du lager på bloggen din.
    Alt du lager ser så delikat ut,så nå skal jeg prøve meg på konfekt og krydderkake til jul etter dine oppskrifter
    Ønsker deg ei fin helg:))

    SvarSlett
  10. Ja da kommer jeg på kaffebesøk ;)
    hilsen godtemomsen hihi

    ps. jeg syns starbucks kaffen er littegranne sterk, så jeg blander den inn med en måleskje vanlig kaffe og en måleskje starbucks. Samboern liker den ikke i det hele tatt, så den er min alene ;) hehehehe

    SvarSlett