Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

lørdag 31. desember 2011

Siste dagen....

og et helt nytt og ubrukt år er på vei.....




La oss alle ta godt imot det nye året og fylle det med
optimisme, takknemlighet og livsglede...

fredag 30. desember 2011

Snart et nytt år....

og når en ser tilbake, så har de siste12 månedene gått så
uendelig fort....



torsdag 29. desember 2011

Tunfisksalat....

smaker nydelig når du er bitte litt lei av
julemat....



















En boks tunfisk i vann blandes med majones,
litt rømme, finhakket sjalottløk, svarte oliven og
litt grovmalt pepper....

Jeg tar meg en tur i luften i ettermiddag også blant
vind og regn på vestlandet og i Trøndelag.

onsdag 28. desember 2011

Vinter og julestemning.....

hvor blei den av?????


















Den er i alle fall ikke utendørs i pøsregn og
vind.....

tirsdag 27. desember 2011

Mørk, stille og rolig....

tredje juledags morgen.....



















Alt er ryddet etter gårsdagens store juleselskap
og mannen og Studenten har ikke stått opp.

Jeg elsker denne morgenstillheten med kaffe, refleksjon
og det å bare være.....

Og i ettermiddag kaller jobben igjen.

søndag 25. desember 2011

En stille og fredfull jul....


har det vært hos oss så langt.....



i morgen fylles huset med 30 store og små
til familiejuleselskap.....

..og vi gleder oss.

fredag 23. desember 2011

Nå er det jul i heimen....

og vi er klar for høytiden...


















Julemusikk, tente lys og vi smaker på
julens hjemmelagede eggnog.....

En god og fredelig jul ønskes alle til musikk
av Josh Groban....

torsdag 22. desember 2011

Juletreet vårt...

er nesten en kopi av treet i fjor....


















Også i år blei det en ekte julegran pyntet i gull...














...den gamle musefamilien er på plass og vi begynner
å bli klar.

I dag skal jeg skal bare fly litt rundt omkring i Norge
først, men i morgen...da starter JULEN hos oss....

tirsdag 20. desember 2011

Leverpostei...

"nesten hjemmelaget",  i alle fall dersom
en legger godviljen til....














Utrolig mye godt som kan komme utav en kjapp
samtale gjennom et bilvindu i førjulstiden, som f.eks.
oppskrift på deilig modifisert leverpostei.....

400 g ferdig kjøpt juleleverpostei
200 gr sjampinjong
3 fedd hvitløk
1 dl cognac

Stek sopp litt i tørr panne, tilsett smør og hvitløk
og la dette surre litt i pannen. Tilsett cognac og la
det hele koke inn til det bare er litt væske igjen.

Kjør den kjøpte leverposteien i foodprosessor tilsatt
spooblandingen og godt med kvernet pepper.

Hell deigen i ildfaste former og stek på 200 grader
i 30 min med litt vann på stekeplaten.

Når leverposteien er godt avkjølt dekkes den med
aspicgele tilsatt litt sukkerkulør.

Plutselig har vi hjemmelaget leverpostei til julefrokosten...

mandag 19. desember 2011

Sylteflesk....

lager du veldig enkelt selv...














Ca en kilo svineribbe trekkes på ca 80 grader i to timer
i 1,5 l vann, 2 ss salt. Ta den opp av vannet, brett den
dobbelt så svoren er på utsiden og la den ligge under
press natten over.















Stikk nellikspiker i svoren og legg sylten i saltlake
til lettsalting i 3-4 dager. Lettsaltingslaken lages av
250 g salt, 2,5 l vann, 1 ss sukker og tre laubærblad.

Lager du den idag, er den klar til jul og du imponerer
med hjemmelaget julepålegg...

(Trenger ikke fortelle noen hvor enkelt det er)

søndag 18. desember 2011

New Year`s Eve....



















Ingen grunn til å løpe til nærmeste kino
for å se denne filmen dersom du har noe
bedre å gjøre....

Trykk HER så kan du se traileren for filmen.

lørdag 17. desember 2011

Krydderkake....

fylt med julens deilige krydder, rosiner,
sukat og fiken....


















Min julefavoritt som bare blir bedre og
bedre som dagene går....

Min mors eldgamle oppskrift;

250 g smør
350 g sukker
2 egg
250 g rosiner
125 g sukat
4 fiken
2,5 dl sur fløte (rømme)
500 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 s natron
1 ts ingefær
1 ts kanel
1 ts nellik
litt pepper
revet skall av en sitron

Smør og sukker røres hvitt og tilsett så
ett egg om gangen, deretter rømmen. Bland mel,
bakepulver, natron og krydder og sikte dette i
smør/egg blandingen. Tilsett resten.

170 grader varmluft i ca en time på nederste
rille i stekeovnen

torsdag 15. desember 2011

Juleservietter...

vanskelig å finne noen jeg liker....


















Disse fikk aller nådigst bli med hjem....

onsdag 14. desember 2011

Ullkofta....

i Fanamønster er ferdig....














og klar for Revisoren til å tas i bruk....

Men den trengs ikke nå, siden hun skal feire jul
og nytt år i Karibien (heldiggrisen) sammen med
kjæresten som er et år på tur i seilbåt og nå kommet
til Barbados....

tirsdag 13. desember 2011

På kurs i Oslo i dag...

og det gjør godt med litt påfyll fra tid til annen...












Jeg valgte meg dette skiltet....

mandag 12. desember 2011

Mandag....

og vi feirer 3.søndag i advent....


















siden jeg var på jobb i går....

søndag 11. desember 2011

Så godt....

å komme til et godt og varmt hotellrom med et delikat og lunt bad....




etter en lang og kald arbeidsdag....

Vår La Cucina Pot...

er fylt opp til jul....



















og stadig er det nye fristelser....



















nå har jeg også lyst på denne, formet
som et juletre og den finnes i to størrelser....

De er fra Riviera Maison.

lørdag 10. desember 2011

Dekorasjonsbånd...

i mange forskjellige varianter....


















selges rimelig på Europris om du har lyst
å pynte julegavene litt ekstra......

fredag 9. desember 2011

Krystallslottet....

en selvbiografi av Jeanette Walls...













Hun forteller om en barndom på stadig
forflytning fra stat til stat i USA, sult, samhold,
fattigdom, alkoholisert far med store vyer og
en mor som er utdannet lærer, men som i stedet vil
være kunstner og lar barna leve under
forferdelige forhold....

torsdag 8. desember 2011

Ny juledekorasjon....

som skulle stå på utetrappen, men med regn
og storm så har den fått plass inne...


















Mannen påtok seg jobben med å stjele og sage
en passelig grein i skogen i nattens mulm og
mørke....


















Jeg har malt og dekorert med sølvhjerter og
30 år gamle heklede snøkrystaller....














..og disse småtassene har flyttet inn ved roten....

onsdag 7. desember 2011

tirsdag 6. desember 2011

Stormberg...

i mitt  ♥.....
















Jeg har kjøpt et voksen- og et barneplagg derfra og
blei imponert av deres filosofi...



















Barneplagget hadde denne folderen festet til seg
og med følgende historie;

En liten knert
med et kjempestort smil
har veltet en stein i hagen

Nå er han så glad
at han flyr som en pil
med sommerfugler i magen

I lomma si holder knerten
en skatt som mamma
skal få i presang

Den fineste marken
knerten har hatt
den skal hun få
med en gang

Han løper inn døra
og kjenner seg klar
med skoene fulle av søle

Så synes ha at verden er
skikkelig rar når mamma
begynner å brøle

Voksenplagget hadde denne filosofien
på den vedhengende folderen;

TO RØDE ROSER

Det viktigste for oss er ikke hvor langt
du går, eller hvor mange høydemeter
du klatrer.

Det viktigste for oss er at du tar koselige
pauser med pølse på thermos, og blir
glad når du plukker vårens første løvetann.
Vi synes det er fint at små turer også er
store.
Stormberg vil gjerne gi deg to røde roser.

En til hvert kinn.

Og jeg,  mitt ♥ smelter....

mandag 5. desember 2011

lørdag 3. desember 2011

Lørdagsfreden......

har senket seg.....


















og jeg takker mine kjære kolleger i SAS
for at de er friske og på jobb.....

Jeg har telefonvakt og tilbringer dagen hjemme.

fredag 2. desember 2011

Sild....

i forskjellige varianter hører til hos oss i julen....















Sild er mannens bord og her har han laget paprikasild
og den er utrolig god og enkel å lage.

Den har nok ikke så lang holdbarhet som sursild og
tomatsild, men det er jo bare å lage ny når den er spist opp!

2 kryddersildfileter vannes ut ca 15 min. tørkes godt
med papirhåndkle og skjæres i biter.

En paprika skoldes og skinn og kjerner fjernes. Tilsett
1 dl kremfløte og dette moses sammen i blender eller
med stavmikser. Tilsett litt allehånde,ett laubærblad,
ca 2 ss sukker og pepper etter smak. Blandingen kokes
så ned til ca halv mengde og avkjøles. Bland så i sildebitene
og oppbevar på glass i kjøleskapet dersom det er mer
igjen på glasset etter at du har smakt....

Det var det hele. Så enkelt!

torsdag 1. desember 2011

God service....

er det når butikkassistenten står utenfor prøverommet
ditt og spør hvordan det går, har du fått på deg det du
prøver, der det passe størrelse osv. osv.....
















..eller er det når du får prøve klærne i fred uten
innblanding fra butikkassistenten?

Jeg foretrekker det siste og så ber jeg heller om
råd hvis jeg trenger det.

Bildet er lånt fra nettet