Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

mandag 19. desember 2011

Sylteflesk....

lager du veldig enkelt selv...














Ca en kilo svineribbe trekkes på ca 80 grader i to timer
i 1,5 l vann, 2 ss salt. Ta den opp av vannet, brett den
dobbelt så svoren er på utsiden og la den ligge under
press natten over.















Stikk nellikspiker i svoren og legg sylten i saltlake
til lettsalting i 3-4 dager. Lettsaltingslaken lages av
250 g salt, 2,5 l vann, 1 ss sukker og tre laubærblad.

Lager du den idag, er den klar til jul og du imponerer
med hjemmelaget julepålegg...

(Trenger ikke fortelle noen hvor enkelt det er)

15 kommentarer:

  1. Ja, jeg er imponert. Ser veldig god ut.

    SvarSlett
  2. Så dyktig du er på kjøkkenet, himmel! Den så ikke vond ut!
    Fortsatt god advent.
    Klem fra Kristin

    SvarSlett
  3. Det har jeg aldri prøvd på. Vet det smaker deilig. Må prøves. Neste jul kanskje?

    SvarSlett
  4. Du imponerer!
    Takk for at du deler oppskrift!
    Klem

    SvarSlett
  5. Så flink du er - takk for oppskrift ;)

    God Jul !

    SvarSlett
  6. SYLTEFLESK ER ET MUST I JULA!!!

    Skal få laget i løpet av uka!!!

    Go' førjulsuke til deg.

    Klem

    SvarSlett
  7. Nam, den så god ut.
    Gleder mæ til alt julepålegget skal på bordet, ha en fin advent uke, hilsen Lisbeth ;O)

    SvarSlett
  8. aj, ak dette så lekkert ut : ))

    men i år blir det ikke laget pålegg annet enn eggesalaten.. har kjøpt saltkjøtt, bayonneskinke og sild.. mer klarer vi ikke spise.. for i jula skal det være plass til varm sjokolade.. med masse krem : )

    har også bodd i enebolig hele mitt liv.. derfor er jeg sikkert ekstra vár når noen begynner å slenge rundt å markerer revir : ))

    ha en koselig kveld.

    SvarSlett
  9. Det var ein lur måte å lage syltaflesk på. Kanskje eg skal prøve det neste år.

    Eg har laga krydderkaka idag, kjempegod !
    Og så deilig lukt i huset. Tusen takk for oppskrifta :)
    Men lite ante eg at det er sukatmangel i Norge !!
    Dei hadde ikkje på butikken så eg brukte aprikos istaden. Og forsyne meg sa dei på Nrk M og R at butikkane i fylket er tome for sukat !!
    Like gale som med smøret altså.
    Kva er det som skjer ?

    Ha ein fin kveld

    Klem frå Anne-Mari

    SvarSlett
  10. Dette så både godt og enkelt ut, og slike tips liker jeg!!
    Her er formen laber med halsvondt, så nå skal jeg komme meg mot helg; skal jobbe til torsdag, men så fri til 2.jan....men mellomjula er også ei god arbeidstid til det man ikke rakk;)
    Klem fra meg;)

    SvarSlett
  11. Så godt!!
    Vi pleier å lage litt pålegg...men i år blir det nok bare oksetunge :o)

    SvarSlett
  12. Sylteflesket er i laken her hos meg også. Det er et must til jul.

    Bente

    SvarSlett
  13. Slik du forklarer det, høres det egentlig ikke så vanskelig ut. Takk for at du deler oppskriften! Den er herved notert.

    Fly pent de siste dagene før jul!


    AW

    SvarSlett
  14. Har laga litt heime sjøl før om åra - men er glad Brandbuslakteren har magen varianter av julepålegg - blir nok ein tur dit i dag eller i morgon:-)

    Klem og gode dager før jul.

    SvarSlett
  15. Wow. Dette så bra ut. Har akkurat sett traileren under her. En fristende film. Ønsker deg god jul.
    Klem

    SvarSlett