Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

torsdag 27. oktober 2011

Lavkarbo....

jeg har kastet meg på trenden....











ikke for å gå ned i vekt, men for å teste ut om mage og
fordøyelse fungerer bedre....

Jeg har prøvd dette i tre uker nå og må si jeg er imponert
av resultatet.

Det er ikke til å legge skjul på at de fleste i min bransje,
som jobber så mye i fly med lufttrykket som er der, ofte
har problemer med stinn og oppblåst mage. Med arbeids-
dager fra 10-13 timer og til alle døgnets tider, så er det
med faste måltider en umulighet og ofte blir det å spise det
første og enkleste som kommer langs veien...Brødmat.

Å spise lavkarbo i mitt ustrukturerte arbeidsliv, det
krever forberedelser og planlegging før jeg drar på jobb,
men det har gitt meg en helt ny verden. Magen er ikke
lenger stinn og oppblåst og jeg kan spise ombord i
flyet uten å få problemer. Søndag hadde jeg en 13 timers
arbeidsdag der mage og fordøyelse fungerte perfekt.

Utfordringen for meg er at jeg ikke ønsker å gå ned
mer i vekt, men være der jeg er nå. Jeg vet ikke hvor
lenge jeg kommer til å fortsette med lavkarbodietten,
men enn så lenge har magen det i alle fall godt.

8 kommentarer:

  1. Å, så bra! Det er jo en effekt som ikke har vært snakket om. Tror at folk blir i generelt bedre form og bedre humør når tarmsystemet fungerer som det skal.
    Vi burde kanskje også prøvd dette, men det nærmeste vi har kommet er å spøke over middagstallerkenene om vi har begynt på "Lavkarbonade-diett", og spiser de flate karbisene våre.
    Jeg ble iallefall glad på dine vegne nå.

    SvarSlett
  2. Jeg pleier å steile når det gjelder dietter. Men jeg har veldig mye plager med fordøyelse og allergier og lavt stoffskifte. Oppblåst mage kjenner jeg bare så altfor godt igjen.
    Kanskje verdt å prøve for en periode for å se om fordøyelsen blir bedre.
    Hjelper å høre direkte fra andre som har prøvd, og ikke bare fra dem som krangler i mediene.

    SvarSlett
  3. Så fint å høre at det har riktig effek på deg, jeg har også tenkt på det samme. Det er den oppblåste magen jeg også sliter med (over 50 år). Har du noen tips? Hvordan har du gått fram? Trenger noen oppskrifter jeg.

    Bente

    SvarSlett
  4. Høres spennende ut dette. Jeg har kuttet hvetemel og melk, og det hjalp utrolig for meg..og så spiser jeg svært sjelden poteter og ris, men ellers er maten den samme. Jeg burde prøvd meg på denne selv, men er litt redd alt fettet når det gjelder tarm og galle...

    SvarSlett
  5. Denne dietten er blitt ein farsott. Sjølv er eg begynnt med lavkarbobrød, men greier ikkje følge dietten heilt. Det er mykje feite saker som det byr meg litt imot å spise.....Du må gjerne dele oppskriftstips på bloggen.

    SvarSlett
  6. brødmat er vel det vi tyr til når vi må ha i oss mat i en fart.. fordi det er enkelt.. men lavkarbo krever vel at man er strukturert og planlegger.. der er jeg for dårlig.. og jeg elsker ris, pasta og potet.. og pizza og .. ja, du vet..

    men det hadde bestemt ikke skadet for vekta mi at jeg la om.. men hva er det du lager som du kan frakte med deg ? tips mottas med takk !

    SvarSlett
  7. takk for det.. ser ut som hele greie ting .. men hva med at du får i deg pasta når du har fri.. og poteter i form av pommes frites.. er vel disse foruten brød som er mest fy..

    min eldste datter har aldri tålt brød.. fra hun var liten este hun slik at magen ble et trommeskinn.. selv i dag sliter hun.. lillesnuppa har samme problemet..

    skulle tro bakerene også ville kaste seg på trenden og bake lavkarbobrød.. men vi ser lite til det her..

    kanskje noen her inne kan litt om dette.. og kan gi deg gode råd.. å være for tynn er ikke noe særlig.. jeg slet med dette til jeg sluttet å røyke.. nå er det andre vei : )

    ha en fin dag

    SvarSlett
  8. Benrelt må jeg si jeg er meget skeptisk til lavkarbodietten, uten at jeg fordypet meg inn i emnet.
    Største skepsisen min er hva som skjer ifht fettinnhold i blodet, og hva man utsetter hjerte/karsystemet på. Utifra er det ennå lite pålitelig forskning på området, om hva dette gjør med kroppen i den lange løp. Selv Fedon Lingberg har jo moderert sin diett senere tid.

    SvarSlett