Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

søndag 31. oktober 2010

Lørdagslunch med Revisordatteren...

i Stavanger og vi måtte selvfølgelig
innom Lene interiør i Breitorget....



Min bedre halvdel har laget langtidsbakte
tomater og de fikk et nytt oppbevaringsglass
fra Riviera Maison kjøpt hos Lene....




Tomater deles i to og legges på stekeplate.
På hver halve tomat strøs sukker, salt, pepper,
oregano og basilikum. Drypp også over litt oliven-
olje.

Forhåndsvarm stekeovnen til 100 grader og
tomatene bakes i 2-4 timer til de har skrumpet
inn til ca halv størrelse. Avkjøles og oppbevares
på glass dekket med olivenolje.

Når tomatene er oppspist, står vi igjen med en
deilig smakfull olivenolje som kan brukes til
mye.....

10 kommentarer:

  1. Tusen takk for SUUUPERT tips, de så supergode ut, og Lene Interiør må sporenstreks besøkes :-)

    SvarSlett
  2. ...kan det gjøres med cerrytomater også? Brukte dere store bifftomater? Hvor lenge står tomatene seg og kan de stå i romtemperatur? ....ble mye spørring her, jeg elsker tomater :-) Fint julegavetips.

    SvarSlett
  3. Ah, ah, ah! Det hortes bare saaaa godt ut. Skal proves! Kan ikke tenke meg tomatene varer lenge, da... ;-)

    ha en fin sondag.
    klem Mette

    SvarSlett
  4. Måtte bare gå i gang, de ble supppergode. Hvor lengeholder de seg? Bør de i kjøleskap? Tenkte jeg skulle gi bort et glass 8. november.

    SvarSlett
  5. Hei.

    De tomatene så gode ut !
    Og så lekkert glass , da.
    Kos deg med boka , forresten.
    Jeg leste den for et par år
    siden :):):)

    Ha en fin søndag videre....

    SvarSlett
  6. Så mange herlige oppskrifter du kommer med til oss. Dette skal jeg prøve. Jeg er veldig fornøyd med Riviera Maison. Min datter selger ting derfra i sin butikk.

    Bente

    SvarSlett
  7. Mmmm...dette må jeg jammen prøve å lage.
    Skulle gjerne hatt den flotte krukken..
    Skal en tur til Stavanger i midten av november, så da skal jeg se om jeg får tid til et besøk hos RM:)
    Takk for oppskriften!
    Klem.

    SvarSlett
  8. Nå var det min mann som har laget disse tomatene og de står i kjøleskapet, men bør tas ut i god tid før de skal brukes. Oljen tykner litt i kulden. Jeg vet ikke hvor lenge de holder seg, men en uke i alle fall. Hos oss får ikke sånt stå så veldig for de spises ganske så fort opp.

    SvarSlett
  9. Dette hørtes riktig så godt ut, må prøves!!!! Glasskrukken gjorde virkelig "susen"!!
    PÅ "supern" her KL har man nå fått olje og vinegar på keramikk-dunker med tappekraner. Utrolig nydelige oljer med allverdens smaker og det samme med vinegar!!! Og så får man en spesialdesignet flaske som oljen kan tas med hjem på. Utrolig fiks ide!!

    SvarSlett
  10. Deiiiiiiilig..... Skal prøves!!!

    Klem...

    SvarSlett