Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

mandag 6. september 2010

Urtebedet...

er nå fantastisk frodig og flott og
jeg måtte bare vise det frem...



Jeg har nesten litt dårlig samvittighet for at vi
ikke får brukt mer av urtene enn det vi gjør. I
bedet har vi gressløk, persille, rosmarin, timian,
oregano, dill, estragon og sveitsermynte....



Her har jeg laget en pai med røkelaks,
sjalottløk og dill og serverer til en grønn
salat tilsatt forskjellige urter...

4 kommentarer:

  1. Så mange herlige urter!!
    Frys og tørk.Deilig til krydder og te:)
    ..og den paien så bare nydelig ut!Tar gjerne i mot oppskrifta:)
    Fortsatt fin kveld!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for oppskrifta!
    Nå blir det pai på menyen:)

    SvarSlett
  3. Deilig med friske urter! Eg har ei utfordring til deg på bloggen min :)

    SvarSlett
  4. Sa deilig! Jeg lager innimellom iransk mat som jeg har laert av svigermor (og iherdig lesing av kokeboker). Persisk mat inneholder mye bruk av urter, men er ikke krydret som indisk mat. Den er mer som tyrkisk, som sikkert flere kjenner. Jeg lager ofte en slags omelett som kalles "kuku" som inneholder masssssse urter - veldig god bade varm og kald. Ideelt til din fine urtehage.

    Her er oppskriften (pa engelsk):

    6 eggs
    1 teaspoon baking powder
    1 tablespoon all-purpose flour
    1 tablespoons Persian Advieh (kan sloyfes)
    1 teaspoon salt
    1 teaspoon freshly ground black pepper
    2 cloves garlic, peeled and crushed
    1 cup garlic greens, chopped (hvis du har)
    1 cup parsley, chopped
    1 cup coriander, chopped
    1 cup fresh dill, chopped
    1/2 cup mint, chopped

    2 Tablespoons olive oil
    1 Tablespoon dried fenugreek

    1. Preheat oven to 375°F.
    2. Break the eggs into a large bowl. Add the baking powder, flour, advieh, salt, and pepper. Lightly beat in the chopped garlic, herbs and barberries.
    3. Using a 10-inch oven-proof skillet, melt butter. Add fenugreek until the fenugreek pops. Turn down the heat a bit. Add the eggs and herbs mixture and cook over medium-low heat — gently stir in the beginning then run a spatula underneath the sides of the omelet and tilt the pan so the uncooked eggs slide to the underside. Cook until the eggs are just set.
    4. Place the skillet in the oven and bake for about 5 minutes, or until well set and puffy. Remove from oven, slide kuku onto a large plate, cut into wedges and serve.

    Den skal bli ganske fast og hoy i formen.

    Nusheh-jan (velbekommen!).

    SvarSlett