Velkommen inn i min verden

En blogg om trivialiteter og hverdagsliv......

torsdag 4. februar 2010

Bakedag

I dag har jeg hatt telefonvakt og heldigvis ikke kallt ut på jobb, for jeg har bakt småbrød med honning. Det er et must i vår fryseboks. De er veldig gode til supper, pasta, salat osv. De bare tines på 200 gr i stekeovnen 10-15 min og da får de en deilig sprø skorpe. Oppskriften fant jeg i sommer på hytta i et mat&vinblad. Her er den:

5 dl lunket vann
1 dl melk
1 ts honning
2 ts salt
1 1/2 dl sammalt hvete
1 ltr hvetemel
1/2 pose gjær
250 grader varmluft midt i ovnen.

Deigen er veldig klissete. Hell mel på benken og tøm deigen oppå og strø litt mel på toppen. Skjær små deigbiter med stekespade og legg dem på stekebrett som er dekket med bakepapir.... Stekes omgående.